Partner login

Pysy kuivana sateessa

Snickers Workwear - Suomi

Oikeiden sadevaatteiden valinta on erittäin tärkeätä, jotta olosi pysyy kuivana ja miellyttävänä kosteisissa työympäristöissä. Valinta perustuu siihen, kuinka intensiivisesti työskentelet ja kuinka pitkän työvuoron teet sateessa ilman taukoja.

miten pukeutua, jotta pysyt kuivana sateessa

Tässä yksinkertaisia vihjeitä siihen, miten pukeutua pysyäksesi kuivana sateessa;

  • 100 % vedenkestävyys koko työpäivän ajaksi – valitse vedenkestäviä työvaatteitta, joissa on vesitiiviit saumat. Tehokkaan suojauksen ja hengittävyyden varmistamiseksi.
  • 100% vedenkestävyys kaatosateen aikana suoritettaviin työtehtäviin – valitse työvaate, jossa on vedenpitävä PU-pinnoitus sekä hitsatut saumat.
  • Normaali suojaus vettä vastaan – valitse työvaate, joka on vedenpitävä. Voit luottaa vaatteen erittäin tekniseen vedenpitävyyteen, joustavuuteen ja toiminnallisuuteen.
  • Älä unohda kerrospukeutumista – alimman kerroksen vaatteilla on väliä. Intensiivisissä työtehtävissä varmista, että työvaatteet ovat hyvin hengittäviä. Matalan intensiteetin työtehtävissä pidä huoli, että pysyt lämpimänä.

Vedenkestävä kuoritakki

Tämä 3-kerroksinen vedenkestävä ja joustava kuoritakki soveltuu hyvin työntekoon sateessa. Takissa on vesitiiviit saumat ja se täyttää standardin EN 343.

1300 FlexiWork, vedenkestävä kuoritakki

Vettähylkivä työvaate

Kun lämpötila laskee tämä kulutusta kestävä, hyvin istuva ja vettähylkivä talvitakki on erinomainen valinta. Sopii hyvin yritysprofilointiin. Korkea fleece-vuorattu ja tuulenpitävä kaulus ja hihojen joustavat resorit peukalorei'llä pitävät olosi lämpimänä ja mukavana. ID-henkilökorttipidike rintataskun sisällä ja kynätasku takin sisäpuolella.

1100 AllroundWork, 37.5® -talvitakki

PU-sadetakki

Voita sade ja tuuli. Jos haluat täydellisen kuivan työpäivän, pukeudu täysin vedenpitävään, PU-pinnoitettuun sadetakkiin, jossa on vesitiiviit saumat.
Pehmeä ja joustava materiaali. EN 343 – täysin vedenpitävät saumat. Kevyt, pehmeä ja 100 % vedenpitävä.
8200 Sadetakki, PU

Työvaatteen suojauksen valinta perustuu työtilanteeseen

Mieti huolella ja arvioi kastumisesi mahdollisuutta työpäiväsi aikana, ennen kuin valitset sadevaatteesi. Entä mitä sääennuste sanoo, onko olemassa sateen mahdollisuus? Minkälaista sadetta on tiedossa tihkua vai rankkasadetta? Teetkö intensiivistä vai matalan intensiteetin vaativia työtehtäviä? Lopuksi, kuinka kauan työskentelet sateessa, onko kyse minuuteista vai tunneista? Pidemmät työajat vaativat enemmän työvaatteilta ja että vaatteissa käytetään vedenpitävää tekniikkaa. Ne mahdollistavat kuivana ja mukavana pysymisen, vaikka taivas repeäisikin.

Älä unohda hengittävyyttä

Työvaatteidesi hengittävyys on ratkaisevan tärkeä mukavuuden kannalta, koska se suojaa sinua kosteudelta. Vaatetus, jossa on hyvä hengittävyys, kuljettaa kosteutta pois iholtasi. Muista tarkistaa työvaatteidesi hengittävyys. Hengittävyys määräytyy kahden tekijän perusteella; joko kankaan hengittävyydellä tai sisäänrakennetuilla ilmanvaihtotoiminnoilla, kuten vetoketjuilla tai verkko-alueilla.

Housujesi lahkeiden ominaisuuksilla on myös väliä

Vesi ei tule vain pelkästään taivaalta, joten myös jalkojesi suojaamisella on väliä, kun työskentelet ulkona. Tämän takia monet työvaatteidemme työhousujen lahkeet on yleensä vahvistettu kankaalla, joka joko hylkii tai absorboi vettä. Tämä lisää myös housujen kestävyyttä.

Vedenkestävä vai vettähylkivä

Kun valitaan sadevaatteita on tärkeätä tietää eri konsepteista. Seuraavaksi käymme lävitse eri suojausmenetelmiä ja mitä kannattaa valita mihinkin tilanteisiin.

VEDENKESTÄVÄ

Vedenkestävä vaate on turvallisin suoja sadetta vastaan. Vedenkestävät kankaat koostuvat ulkokerroksesta, jota kutsutaan "päällikankaaksi". Nämä ovat yleensä valmistettu polyesteristä, jossa on laminaattikalvo tai PU-pinnoite, mikä estää veden tunkeutumisen kangaskudoksen läpi.

Laminaattikalvo voidaan laminoida ulkokangasta vasten. Laminaattikudokset ovat paljon kestävämpiä kuin päällystetyt kankaat, koska päällysteet kuluvat kankaista esim. pesujen yhteydessä.

Vedenpitävyys kankaissa saadaan aikaan käsittelemällä kangasta niin, että se suojaa eri sääolosuhteiden vaikutuksilta. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki saumat ja leikatut kohdat ovat teipattu tai suljettu niin ettei vesi pääse ommeltujen alueiden läpi kankaan kudoksiin.

Työvaatteidemme suojausominaisuudet sekä mukavuus on otettu huomioon jo suunnittelu- sekä tuotantovaiheessa. Yhtenä esimerkkinä tästä ovat taskujemme kulmaukset.

Lisätiedot:
EN 343-merkintä
Teipatut tai hitsatut saumat

VETTÄHYLKIVÄ

Vettähylkivä työvaate antaa suojauksen sadetta vastaan ja mahdollistaa vaatteen hengittävyyden. Hydrofobinen kangas mahdollistaa vettähylkivän vaikutuksen, jolloin vesi liukuu kankaasta pois.

Kangas on käsitelty DWR(kestävä vettähylkivällä)-pinnoitteella, joka aiheuttaa veden putoamisen kankaan pinnalle niin, ettei vesi pääse kankaan kudokseen vaan liukuu kankaalta pois. DWR-viimeistely ei vaikuta kankaan hengittävyyteen, koska se ei ole kankaan päällysteenä. Se sitoo tekstiilikuituja, mutta ei täytä kuitujen välisiä aukkoja, jolloin kankaan hengittävyys mahdollistuu.

Vaatteessa voi olla erilaisia vedenkestävyyden muotoja, ja jotkut vettähylkivistä vaatteistamme on valmistettu vedenkestävistä kankaista mutta niissä ei ole teipattuja saumoja, kuten Soft Shell -tuotteemme.

Lisätiedoksi:
Jos läikytät vettä vaatteellesi, pisarat muodostuvat kankaalle.

Koe enemmän ↓

Päihitä sääolosuhteet

Yksi asia on varma asia – säätä et voi muuttaa. Kuitenkin sää itsessään muuttuu vuodenaikojen mukaan, ja joskus jopa yhden tunnin sisällä. Tämä asettaa äärimmäiset vaatimukset työvaatteille.

Huijaa tuulta

Kun alkaa tuulla, sinun on parasta pitää varasi. Koska vaikka on kuiva ja kirkas päivä, tuuli saa ilman lämpötilan laskemaan tuntuvasti. Kuitenkin valitsemalla oikeanlaiset tuulenpitävät työvaatteet olosi pysyy lämpimänä ja mukavana. Valintaan vaikuttaa se miten intensiivisesti työskentelet ja kuinka kauan olet ulkona.

Kovassa työssä kehon lämmön säätelyn kannalta kankaan hengittävyys on ratkaisevaa. Mitä pidempi on työvuorosi, sitä enemmän kankaan ominaisuuksilta vaaditaan.

Päihitä kylmyys

On helppoa pukeutua lämpimästi kylmälläkin säällä. Mutta vaihteleviin olosuhteisiin pukeutuminen vaatiikin jo hieman enemmän ajatusta. Koska, kun teet ensin rankempaa työtä, alat hikoilla ja, kun tahti hieman hiljenee, kehon erittämä kosteus tekee vaatteista kosteita ja tulee kylmä.

Se, mitä tarvitset on kunnon ilmankierto ja mahdollisuus kontrolloida ja säädellä kehosi lämpötilaa. Juuri tämän saat, kun käytät 3-kerrospukeutumiseen Snickers Workwearin työvaatteita. Samalla varmistat äärimmäisen toiminnallisuuden ja työmukavuuden.

Opi lisää, miten pysyä lämpimänä

Kysy meiltä