Partner login

"Huonekalujen Dumbledore"

Snickers Workwear - Suomi

Irlantilainen Greg McGeough on yrityksen Barrell & Gunnin takana. Huonekaluyritys, joka on luonut oman tiensä käyttäen 17-luvun japanilaista valmistustapaa sekä amerikkalaista teollista vintage-muotoilua. On vaikeaa kuvitella, että vain neljä vuotta sitten Greg istui puku päällään tietokoneen edessä. On melkein yhtä vaikeaa ymmärtää sitä tosiasiaa, että yrittäjyyteen lähteminen edellyttäisi häneltä jokin näköistä 'kahleista irtautumista'.

On helmikuinen keskiviikkoilta Greg McGeough seisoo työpajassaan ja kiinnittää raskaan nahkaisen esiliinansa työvaatteidensa päälle. Kun hän hengittää raikasta huoneilmaa, haaleat henkäykset tulevat näkyviin. Hän käynnistää hitsaustyökalun ja lähestyy kasaa raskasta kerättyä puuta, joka tulee kokemaan muutoksen 300 vuotta vanhan valmistustavan avulla.

"Puu on osittain hiilletty avoimen liekin avulla, sitten hangattu, harjattu, öljytty ja karkeasti kiillotettu, kunnes se on kauniisti sileä sekä satiininmusta."

kuinka se alkoi?

"Opiskelin vaihto-opiskelijana – ja sitten palasin myöhemmin asumaan – Kiotoon, Japaniin. Menin Hi-matsuriin (tulifestivaalille) eräälle pienimmistä perinteisistä kylistä vuoren juurella, siellä kysyin japanilaiselta ystävältäni; miksi talot olivat mustia. Se oli ensimmäinen kerta, kun olin koskaan kuullut Yaki Sugista, ja tuolloin vielä Japanin kieli oli melko vaikeaa kääntää, joten selitys oli lähes yhtä vaikea ymmärtää sekä oppia kuin itse tekniikka. Puu on osittain hiottu avotulen päällä, sitten hangattu, harjattu, öljytty ja karkeasti kiillotettu, kunnes se oli kauniisti sileä eli satiininmusta. Sen lisäksi, että puulle saadaan upea ulkonäkö, menetelmä tuottaa luonnollisen palamisen –vedenpitävyyden sekä suojaa hyönteisiltä. Kaunis, toimiva ja luonnollinen. Kokonaisvaltainen paketti! "

Huonekalujen Dumbledore

Siitä sait kimmokkeen alkaa valmistamaan itsetehtyjä huonekaluja?

"Ei lainkaan! Olin edelleen varpaillani (tai yrittänyt tasapainoilla) velvollisuuksien kanssa – opiskella, saada työpaikka (mieluiten jossain, missä on lämmintä sekä puhdasta), saada asuntolainaa, jne jne. Isäni on kauppias, joka pystyi tarjoamaan meille kaikkea, mutta hän varmisti aina, että tiesimme kuinka käyttää käsiämme. Ajatuksena kuitenkin oli akateeminen oppiminen – kaukana poissa haalareista! Aloitin Japanissa vaihto-opiskelijana, minne palasin koska olin akatemian uuvuttama sekä minua kiehtoi elämä nuorena ulkomaalaisena ulkomailla. Opiskellessani ja työskennellesäni olin myös osakkaana Irlantilaisessa pubissa Kioton Geisha-alueella. Itse asiassa siellä päädyin tapaamaan ensimmäistä kertaa japanilaisia käsityöläisiä ja muita taiteilijoita. Ei ole yllättävää, että Guinnessin tuoppi yhdistettynä kaupankäyntiin – ei kestänyt kauaa kun olin rakastunut jo kaikkeen perinteisesti japanilaiseen – taiteeseen, käsitöihin ja teatteriin."

Huonekalujen Dumbledore_1

kuinka tämä uusi rakkaus puhkesi?

"Työskentelin Geishassa ja matkustin perinteisen japanilaisen teatteriyhtiön kanssa eurooppalaisilla kiertueilla ja ajattelin: "tämä se on! Tämä on minun juttuni!". Elämän todellisuus oli alkanut asettua, ja uutuuden viehätys stereotyyppisestä, pisamanaamaisesta irlantilaisesta baarimikosta alkoi murentua pois (ja tämän lisäksi join liikaa!). Joten muutin takaisin Irlantiin ja perustin tuotantoyrityksen. "Ajoitukseni ei olisi voinut olla huonompi, koska taantuma oli juuri ovella, ja huomasin pian, että yritykseni ei selviäisi. Samaan aikaan yritykseeni murtauduttiin, jonka aikana varkaat veivät kaiken arvokkaan. Ei liiketoimintaa, rahaa ja häät horisontissa, jouduin improvisoimaan. Nopeasti!"

Huonekalujen Dumbledore_2

joka tarkoitti?

"Olen aina ollut hyvä työskentelemään käsilläni (kiitos isäni!) ja päässyt työskentelemään hänen kanssaan perheyrityksessä. Työskennellessäni japanilaisten käsityöläisten kanssa sekä rakentamalla teatteriesineistöä, olen saanut vahvan perustan rakentamiselle. Vanhojen teatteriesineiden sekä oman autotallini sisällön johdosta (voisi luonnehtia hamstraajaluonteeksi), minulla oli paljon vanhaa puuta sekä terästä (Barrell ja Gunn!), ja uskomus siitä, että voisin muuttaa ne arvokkaaksi. Kuten sanoin, minulla oli jo ennestään vahvat taidot ja kaikki puuttuvat aukot Google täytti! On todella ilahduttavaa nähdä lukuisa joukko ihmisiä, jotka lähettävät opetusvideoita Youtubeen – erityisesti amerikkalaiset. USA:ssa on melko vahva ja kehittynyt DIY-kulttuuri. Monet miehet sekä naiset ovat halukkaita antamaan neuvoja hyvinkin yksityiskohtaisesti.

Myös Vintage-teollisuuden estetiikka (tai ainakin se versio, joka on hyvin suosittu) on itseasiassa peräisin Yhdysvalloista. Sen lähtökohdista Barrell & Gunn kehittyi melko nopeasti – yhdistelemällä sitä mitä japanilaiset opettivat minulle Yaki Sugi + mitä amerikkalaiset olivat opettaneet minulle puusta / hitsauksesta sekä mitä isäni oli opettanut minulle lähes kaikesta muusta.

"En tiedä mitä ajattelin, kun perustin huonekalutehtaan kuuden minuutin ajomatkan päähän Euroopan tunnetuimmasta ja menestyvästä huonekalujätistä – IKEA-liikkeestä!".

kuulostaa aivan uudelta irlantilaiselta standardilta?

"Joo, se oli varmasti uutta ja luultavasti hieman holtitonta! Jälkeenpäin ajateltuna, en tiedä mitä ajattelin kun perustin huonekalutuotantoliikkeen kuuden minuutin ajomatkan päähän Euroopan menestyneimmistä huonekalujätistä IKEA:sta ja sen myymälästä!"

Barrell & Gunn

kuinka sait asiakkaita melkein yhdessä yössä?

"Aloin myydä Done Dealin kautta, joka on yksi Irlannin suurimmista mainossivustoista. Se toimi paremmin kuin odotin, mutta tajusin melko nopeasti, että tarvitsin vielä henkilökohtaisemman foorumin. Dublinin pääkadulla sijaitseva näyttelytila ​​olisi ollut mukava, mutta minulla ei ollut (ja ei vieläkään ole!) rahoitusta, joka tarvitaan etukäteisvuokraukseen Dublinissa. Sama koski perinteistä mainontaa: teatteripäivistäni muistin kuinka kallista oli mainostaa, 1 500 euroa maksoi mainos pienissä sanomalehdissä – joka johti usein vain kymmenen ylimääräisen lipun myyntiin. Olin huomannut, kuinka yhä useammat yritykset markkinoivat Facebookin kautta ja pidin ajatuksesta päästä "live" vuoropuheluun asiakkaiden kanssa. Suora yhteys sellaisiin markkinoihin, joilla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, kuka olet tai mitä sinä olet myynyt, oli ja tuntui todella tärkeältä ja vielä tärkeämpää - se oli halpaa!
Facebook antaa sinulle myös mahdollisuuden puhua rehellisesti – ei steriiliä, valkopestyä "virike" kieltä. Olen joutunut vaikeuksiin muutaman kerran Facebook-markkinointiryhmän kanssa kiroilemalla joissain mainoksissani, mutta luulen, että tulemme nyt ymmärretyksi, ja tulokset puhuvat puolestaan – monien ihmisten on ostettava ensin idea siitä kuka olet, ennen kuin he ostavat sitä mitä myyt!

Barrell & Gunn_1

Mikä on lopputulos?

"Tänään meillä on 15 000 seuraajaa, joista monet ovat toistuvia asiakkaita. Vuosi sitten minulla oli 1000, joten seuraajamäärä kasvaa nopeasti ... Olen halauksen velkaa Mark Zuckerbergille. "

"Suurin osa asiakkaista haluaa tulla tänne työpajaan, mutta mielestäni tämä on vain varmistus siitä, että olen oikea henkilö, jolla on todellinen työpaja enkä ihminen, joka huijaa heitä tietokoneen välityksellä!"

Olet valinnut tehdä 100 % uniikkeja huonekaluja räätälöityinä suoraan yksityisille asiakkaille, ilman mitään kokonaisvaltaista valikoimaa.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä, kun saat tilauksen?

"Suurin osa asiakkaista haluaa tulla tänne työpajaan varmistamaan, että olen todellinen ihminen, jolla on todellinen työpaja enkä ihminen, joka huijaa heitä tietokoneen välityksellä! He tuovat mukanaan kuvasketsauksen tai mielikuvan aina valmiiseen piirrustukseen asti. Minulle sillä ei ole väliä. Ilman, että kuulostan ylimieliseltä – pystyn rakentamaan sen, mitä he haluavat. Niin kauan kuin se mitä he haluavat on huonekaluja – en ole niin kiinnostunut rakentamaan proteesiraajoja tai lentokoneita! ”

Barrell & Gunn_2

et välitä siitä, että täällä ei ole näyttelytilaa?

"En, en lainkaan. Päinvastoin, mielestäni se on osa viehätystä, kun ihmiset tulevat tänne – karheus, voiteluöljyn tuoksu sekä yleinen sotku. Tältä tilamme näyttää kokoajan, ja tällainen räikeä aitous pyrkii antamaan asiakkaille eräänlaista luottamusta siihen, että olemme ja työskentelemme oikeasti täällä. Joka tapauksessa, kuinka hauskaa on se, että joutuu seisomaan jonossa steriilissä ja hikisessä kaupassa vain maksaakseen huonekaluista, joita on kaikilla muilla?"

ovatko huonekalusi kalliita?

"Hinnat ovat epäilemättä korkeita. Ei siksi, että materiaalit ovat kalliita, mutta koska aikaa kuluu jokaiseen huonekaluosaan. Me, minä ja pieni miehistöni, harvoin lopettelemme ennen kello yhdeksää illalla. Toisaalta emme yritä olla kaikkien mieleen. Ihmiset, jotka lähestyvät meitä tietävät mitä olemme tehneet, ja ovat omistaneet massatuotettuja huonekaluja. He ovat ymmärtäneet, että he saavat hyvän tuotoksen rahansa vastineeksi, ja että heidän naapurinsa eivät istu täsmälleen samalla sohvalla. Asiakkaamme tulevat useimmiten etsimään jotain nimenomaan uniikkia ja ainutlaatuista. "

Barrell & Gunn_3

kuvaile tyypillistä asiakastasi?

"Ei ole olemassa tyypillisiä asiakkaita. Suurin osa asiakkaistani on naisia, mutta mielestäni tämä johtuu siitä, että naiset ovat yleensä ennakoivempia ja parempia projektipäälliköitä, joten he ovat yleensä niitä, jotka tekevät aloitteita huonekalujen saamiseksi ja yhteyden ottamiseksi. Oli varsin yllättävää, kun huomasin ensinnäkin trendien kehityksen markkinoilla. Minulla oli todennäköisesti joitain sukupuoleen perustuvia ennakkokäsityksiä, mutta odotin, että Vintage-teollisuuskalusteet olisivat hyvin miesvoittoisia asioita - teräs ja puu, poikamiesboksit ja miesten 'luolat' jne. Itse asiassa suurin fanijoukkojeni enemmistö on online-suunnittelun kautta inspiraatioita hakeneet naiset. Älä ymmärrä minua väärin, miehet ovat erittäin tärkeä osa minun kohderyhmääni, mutta on ollut miellyttävä yllätys nähdä, kuinka innokkaita naiset ovat Vintage Industrial -suunnittelua kohtaan.

Barrell & Gunn_4

miten oma kiinnostuksesi materiaaleihin ja tekniikoihin syntyi?

"Minä sanon yleensä, että se tuli äidinmaidosta tai että se kulkee veressäni. Äitini on kahdeksas sisarus, viisi sisaruksista työskentelee huonekalujen parissa tavalla tai toisella. Kasvoin huonekalujen ja tekstiilien parissa. Yritin jo varhain saada isääni sijoittamaan kestäviin työvaatteisiin, sillä yrityksessä käsiteltiin jätehuoltoon liittyviä asioita. Ponnisteluistani huolimatta vastaus oli jyrkkä ei tai jopa olankohautus."

"Elän itse asiassa pelossa, että vaimoni saa oikeasti tietää, kuinka paljon rahaa olen käyttänyt Snickers Workwearin vaatteisiin."

miten niin?

"Isäni oli (ja on vielä jossain määrin) vanhaa koulukuntaa. Työvaatteet hänelle tarkoitti haalareita – täysin. Hänen mielestään ajatus sijoittaa rahaa työvaatteisiin oli turhaa ja viittaukset koskien työvaaatteiden "suunnittelua" olivat naurettavia. Minulla ei ollut sellaisia ​​vahvoja uskomuksia. Mitä minulla oli – kipeät polvet, märkä takapuoli ja kylmä, joka puolella. Ostin ensimmäiset Snickers Workwear -housut pari viikkoa sen jälkeen, kun ne lanseerattiin Dublinissa. Seuraavan viikon palkkapäivänä menin ja ostin pitkähihaisen paidan sekä fleecen. Viikon kuluttua vuorossa oli hattu ja käsineet. Aidosti elän pelossa, että vaimoni saa tietää, kuinka paljon rahaa olen käyttänyt Snickers Workwear -työvaatteisiin vuosien varrella – ainoa harmini on, etten voi ostaa koko luettelon valikoimaa! Vakavasti ajateltuna, kun työskentelet kädet ja vaatteet ovat voimavarasi. Jos olet kylmissäsi, märkänä ja kurjana työsi kärsii. Ne ovat toimivia ja miellyttäviä, ja mielestäni ne lisäävät ammattimaista olemustasi asiakkaiden edessä – jotain, jota et saa pitäessäsi ylläsi vanhoja farkkuja ja muutamaa rispaantunutta villapaitaa! Lämmin ensimmäinen vaatekerros on yksi parhain kumppani työssäni."Barrell & Gunn_5

Työkaverisi kutsuvat sinua snickers workwearin faniksi. oletko samaa mieltä?

”Jep. Snickers Workwear ja Star Trek - kaksi suurta elämäni rakkautta. Snickers Workwear -työvaatteet on suunniteltu ammattilaisilta ammattilaisille. Tällä tarkoitan sitä, että tuntuu kuin suunnittelijat itse olisivat testanneet ja käyttäneet työvaatteita. Stretch-kangasta on sijoitettu juuri oikeisiin paikkoihin, suojaukset paikoissa, missä niitä todella tarvitaan ja kaikki toiminnot, mitkä olisin itse valinnut itselleni. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä – loistava ilmanvaihto. Työskentelen tulen kanssa paljon, enkä ole koskaan hikoillut tekemisen aikana tai jäätynyt, kun puun polttaminen on tehty.
Haluan myös pitää avioliittoni tämän haastattelun jälkeenkin, muutan aikaisempaa lausuntoani "elämäni kolme suurta rakkautta - vaimoni, Snickers Workwear ja Star Trek".

ylläsi on snickersiä.

Päästä varpaisiin työvaatteissa. Mitä sinulla on päälläsi? "OK, jos aloitamme alhaalta, minulla on Solid Gear Phoenix GTX -saappaat, niiden sisällä lämpösukat sekä päälläni lämpöalusvaatteet. Minulla on myös suosikkihousuni, vyö, kaulanlämmitin, käsineet, t-paita, paita, body mapping mikrofleece -takki, ja kaikki näiden päällä pehmeä soft shell -takki. "

Barrell & Gunn_6

koetko jotain puuttuvan valikoimastamme?

"Koska poltan puuta tai hitsaan useita tunteja viikossa, olisin kiitollinen hitsaukseen suunnitellusta valikoimasta. Tänään sitoessani nahkaisen esiliinani ympärilleni tajusin jälleen vaaran, että kuuma kipinä voi vahingoittaa Snickers Workweariani. Eilen minua harmitti vietävästi, koska poltin pienen reiän takkini hihaan. Oikeasti – sain suuren kiukkukohtauksen ... jossa ehkä oli kyyneleitä mukana. "

Vaikka olemme kestävän kehityksen ja kestävyyden aihiossa nykyaikana, huonekaluni näyttävät oikeasti siltä, että ne kestävät ikuisesti. Ja paljon puuta, jota käytetään on kierrätetty.

Juontaako suunnittelusi juuret kestävästä kehityksestä?

"Haluaisin vastata tähän kysymykseen kyllä, mutta ympäristöystävällinen näkökulma tekemisessäni on rehellisesti enemmän sattumaa kuin suunnittelua. Älä ymmärrä minua väärin, rakastan sitä, että Barrell & Gunn on mahdollisimman ympäristöystävällinen, ja yritän tietoisesti ylläpitää sitä tällä tavoin, mutta alussa se oli vain estetiikallinen kysymys ja oma markkinarakoni."

Barrell & Gunn_7

ajatellen perintöä, oletko rakentanut yrityksen, minkä voit jättää lapsillesi?

"Ei. En usko, että perintö tulisi olla kääritty yrityksen tai asian ympärille. Mieluummin minun perintö olisi, että onnelliset ja terveet lapseni tulevat onnellisiksi, terveiksi aikuisiksi. En voisi vähemmän välittää siitä, mitä he tekevät niin kauan kuin se ei sisällä huumeita tai terrorismia. Kuitenkin minulla on ehdottomasti oikeus 'opettaa' heitä siitä, miten aloitin Barrell & Gunnin kylmässä autotallissani vain muutamalla käytetyllä työkalulla ja sillä määrällä Snickers Workwearia kuin minulla oli varaa ostaa!"

Koko: Vaihtelee, sillä rakastan makeaa ja kaikkea uppopaistettua. Kiitos Underdog Boxing -kerhon, olen M-kokoa.
Ikä: 35 vuotta
Perhe: vaimo ja kolme rescue-koiraa.
Asun: isovanhempieni talossa, minkä olen kunnostanut.
Työpaikka: Barrell & Gunn -yritykseni.
Työntekijöiden lukumäärä: 4
Parhaat Snickers Workwear -vaatteet: en pysty vastaamaan, koska ottaisin kaikki.
Lempityökalu: ei ole vain yhtä, rakastan kaikkia.
Suosikkiruoka: Olen vähän "Jekyll & Hyde" -tyyppinen ruokaani liittyen. Kun työskentelen, syön jotain, ja tarkoitan vain jotain. Vapaa-ajallani olen paljon enemmän snobi, vain 'fine dining' -ruoka kelpaa!
Elämän filosofia: “ammattitaitoinen merimies ei tyynellä merellä opi.”
Inspiraation lähde: isäni.
Hauska fakta: asuin kolmen oven päässä Bonosta, joka kasvoi Finglassissa, Irlannissa.

Koe enemmän ↓

Syksy/ talvi 17

Syksy/ talvi 2017 lehtemme on nyt saatavilla! Mukana lehdessä mm. uusi, monipuolinen huomiovaatevalikoimamme. Lue lisää >

Lue lisää lehdestä >

Kysy meiltä