Nestemäisiltä kemikaaleilta suojaava vaatetus

EN 13034 iconEN 13034

Standardissa EN 13034 määritellään vaatimukset nestemäisiltä kemikaaleilta suojaavan vaatetuksen osalta. Se on suunnattu ammatteihin ja tilanteisiin, joissa käyttäjä voi poistua riskialttiista ympäristöstä suhteellisen helposti ja riisua vaatteet nopeasti. Tyypillisiä ammatteja ovat öljysäiliöalusten kuljettajat ja huoltoteknikot, jotka käsittelevät ajoittain voiteluaineita, happoja jne. Vaikeissa toimintaoloissa ja riskialttiimmissa ympäristöissä vaaditaan korkeamman suojauksen vaatteita.

Luokituksen tyyppi 6 viittaa koko vartalon peittäviin kemikaalisuojapukuihin, kun taas tyyppi PB viittaa osittaiseen vartalonsuojaukseen kuten takkeihin ja housuihin. Standardin suunnitteluvaatimuksissa todetaan, että vaatteella ei saa olla ominaisuuksia, jotka voivat kerätä nestemäisiä kemikaaleja ja vangita ne kankaan pinnalle (kuten suojaamattomat taskut).

HUOM! Koska nestemäiset kemikaalit ovat usein helposti syttyviä, käyttäjän tulisi käyttää antistaattisia ja palosuojattuja vaatteita saavuttaakseen parhaan mahdollisen suojan. EN 13034, EN ISO 11612 ja EN 1149 muodostavat erinomaisen yhdistelmän tähän tarkoitukseen.