Snickers Workwear -housujen valmistaminen

Kestävien, käytännöllisten, ergonomisten ja hyvän käyttömukavuuden takaavien housujen valmistaminen kuuluu Snickers Workwearin jatkuviin haasteisiin. Tässä onnistumiseen tarvitaan kattavaa kokemusta, yksityiskohtien huomioimista ja tietysti myös osaavia ja työlleen omistautuneita asiantuntijoita.

Tie täydellisyyteen

Tiesitkö, että yksien Snickers Workwearin FlexiWork-työhousujen valmistamiseen käytetään 64 osaa, kuutta erilaista kangasta ja 46 lisätarviketta? Eikä siinä kaikki. Housujen valmistamiseen tarvitaan 40 000 ommelta ja 122 tuotantominuuttia. Kuulostaa monimutkaiselta, eikö totta?

5 kysymystä asiantuntijalle

Kysyimme työhousujen valmistamisesta vanhemmalta tuotesuunnittelijaltamme Margarita Kleinhofalta, joka tavoittelee työssään jatkuvasti täydellisyyttä.

Miten Snickers Workwear -housut valmistetaan?

Housujen valmistamisessa jokainen vaihe on useiden vuosien kokemuksen tulos. Kiinnitämme paljon huomiota kaikkiin yksityiskohtiin, ja pieninkin kappale on valittu erityisesti tuotteen erinomaista käyttömukavuutta ajatellen. Esimerkiksi FlexiWork-housut koostuvat 64 osasta, kuudesta kangaslaadusta ja 46 lisätarvikkeesta, kuten napeista, soljista ja merkeistä. Housujen valmistamiseen tarvitaan 184 tuotantovaihetta, 122 tuotantominuuttia, 59,19 metriä leikkausreunaa ja 40 000 ommelta.

Miksi yksiin housuihin tarvitaan 64 kappaletta?

Koska ihmisvartalo on monimutkainen. Jotta käyttäjän liikkuvuus on mahdollisimman hyvä ja vaatteet eivät rajoita liikkeitä, tuotteiden muodon tulee mukailla vartaloa koosta tai mallista riippumatta. Haluamme myös maksimoida housujen käytännöllisyyden. Tämä koskee esimerkiksi taskuja: yksissä housuissa on vähintään 16 taskua eri tarkoituksiin.

Miten käytettävät kankaat, langat ja saumat valitaan?

Näillä on merkittävä vaikutus tuotteeseen erityisesti käyttömukavuuden kannalta. Harkitsemme aina useita kangasvaihtoehtoja ja testaamme ne niin erikseen kuin yhdessä ennen tuotannon aloittamista. Valitsemamme kangas vaikuttaa käytettävän langan valintaan. Kaikista saumoista on tarkat tekniset tiedot ja ompeluohjeet. Esimerkiksi taskujen vahvistamiseen tai polvisuojien paikallaan pitämiseen käytettävien vahvikkeiden valmistamisessa noudatetaan useita sääntöjä sen varmistamiseksi, että vahvikkeet eivät vahingoita kangasta ja näyttävät hyvältä.

"Housujen valmistaminen on tiimityötä, johon tarvitaan asiantuntevia ihmisiä, paljon osaamista ja kattavasti kokemusta."

Onko koon valinnalla merkitystä?

Sillä on paljon merkitystä niin käyttömukavuuden kuin kestävyydenkin kannalta. Jos housujen halutaan kestävän, on tärkeä valita sopiva koko ja malli, joka istuu hyvin ja sopii käytettäväksi työtehtävissä. Koko vaikuttaa myös ergonomisiin ominaisuuksiin, kuten polvisuojien ja taskujen paikkoihin. Hyvin istuvat housut eivät rajoita liikkumista työpäivän aikana, vaan päinvastoin helpottavat työskentelyä mukautumalla kaikkiin liikkeisiin työskentelyasennosta riippumatta.

Mikä on erinomaisten työhousujen salaisuus?

Mielestäni kyse on niin paljon muustakin kuin vain kankaanpalojen yhdistämisestä. Housujen valmistaminen on tiimityötä, johon tarvitaan asiantuntevia ihmisiä, paljon osaamista ja kattavasti kokemusta. Hyvät työhousut pohjautuvat niiden valmistamiseen käytettyyn positiiviseen energiaan. Täydellisten housujen valmistamiseen ei ole yhtä tapaa, vaan kaikki mallit ovat ainutlaatuisia.

Margarita Kleinhofa

Tehtävä: Senior Product Developer, Snickers Workwear.

Perhe: Aviomies ja kaksi tytärtä. “Mieheni on puuseppä, mikä on hienoa, sillä hän voi toimia loppukäyttäjänä ja antaa työhöni liittyviä neuvoja.”

Asuinpaikka: Tukums Latviassa, kävelymatkan päässä tehtaalta.

Tausta: Työskennellyt tekstiiliteollisuudesta vuodesta 1990 saakka. Aloitti työuransa insinöörinä/teknologina pienessä työvaatteita valmistavassa tehtaassa. Tuli Snickers Workwearille vuonna 2003 kirjanpitäjäksi, ja on sen jälkeen työskennellyt tuoteteknologina, vaateteknologina ja laatupäällikkönä.

Tähän artikkeliin liittyvät tuotteet