Tietoa polvisuojista

Opas iconOpas

Kaikki rakennusalan ammattilaiset joutuvat tekemään paljon työtä polvillaan. Siksi heillä esiintyy paljon polvivammoja. Yksi parhaista tavoista ehkäistä niitä on käyttää työskenneltäessä aina sertifioituja polvisuojia. Lue lisää polvisuojistamme.

Sertifioidut polvisuojajärjestelmät

Snickers Workwear on kehittänyt kaksi innovatiivista polvisuojajärjestelmää: KneeGuard™- ja SquareFit™-järjestelmät. Ne takaavat, että polvisuojat ovat aina oikealla kohdalla housujen polvisuojataskuissa. Valitse siksi aina housut, joissa on KneeGuard™- tai SquareFit™-symboli (samat kuin polvisuojissa).

Jotta polvisuojat tulevat oikealle korkeudelle, housujen on oltava oikean kokoiset ja istuttava hyvin. Jos housut ovat liian lyhyet tai pitkät, polvisuojatkin tulevat liian korkealle tai matalalle, mikä voi johtaa polvivammoihin.

The KneeGuard™-järjestelmä

Tämä merkki osoittaa, että KneeGuard™-polvisuojat ovat yhteensopivat samalla merkillä merkittyjen housujen kanssa. Järjestelmä takaa, että kaikki KneeGuard™-polvisuojat ja -housut toimivat yhteen. Tämä toimivuus on saavutettu pienillä mutta innovatiivisilla polvisuojataskujen yksityiskohdilla.

Säädettävät polvitaskut takaavat ihanteellisen suojauksen

  1. Taskujen muotolaskokset mahdollistavat joustavuuden istuvuudesta tinkimättä.
  2. Polvien yläpuolella olevat laskokset lisäävät joustavuutta käytön aikana.
  3. Kuusi vahvistetikkausta pitää polvisuojat paikoillaan. Kaksi niistä pitää polvisuojat paikoillaan pystysuunnassa ja neljä keskittää suojat paikoilleen.
  4. Polvisuojat voidaan asettaa kahdelle korkeudelle.

KneeGuard™-polvisuojat

SquareFit™-järjestelmä

Tämä merkki osoittaa, että SquareFit™-polvisuojat ovat yhteensopivat samalla merkillä merkittyjen housujen kanssa. Helppokäyttöisessä kohdistusjärjestelmässä on isot polvisuojataskut, jotka takaavat, että SquareFit™-polvisuojat ja -housut toimivat yhteen.

SquareFit™-polvisuojat

Työhösi sopivat polvisuojat

Jokaisen työkalun on sovelluttava tehtävään työhön, mikä pätee myös polvisuojiin. SquareFit™-polvisuojat on kehitetty pitkäkestoiseen työskentelyyn polvillaan ja erityisesti lattioiden asennukseen. Kirvesmiehille, maalareille ja muille rakennustyöntekijöille sopivat puolestaan KneeGuard™-polvisuojat. Valitse työn vaatimuksiin parhaiten sopivat polvisuojat alla olevasta taulukosta.

Polvisuojien vaihtaminen

Kuinka usein polvisuojat pitää vaihtaa? Polvisuojiin pätee sama periaate kuin muihinkin työvaatteisiin: niiden vaihdon tarve riippuu monista tekijöistä. Siksi annamme vaihtovälille muutaman nyrkkisäännön

Polvisuojat ovat tulleet tiensä päähän, kun ne eivät enää palaudu alkuperäiseen muotoonsa puristamisen jälkeen. Onkin hyvä ottaa tavaksi tarkistaa polvisuojien ”kimmoisuus” aina, kun poistat ne polvisuojataskuista housujen pesun yhteydessä. Toinen hyvä nyrkkisääntö on, että vanhoja polvisuojia ei pidä käyttää uusien housujen kanssa. Toisin sanoen: kun hankit uudet työhousut, hanki niihin samalla myös uudet polvisuojat. Näin huolehdit siitä, että polvisuojasi suojaavat parhaalla mahdollisella tavalla.

Hyväksytty EN 14404 -standardin mukaisesti

EN 14404 on polviasennossa työskentelyyn tarkoitettuja polvisuojia koskeva standardi. KneeGuard™- ja SquareFit™-järjestelmät täyttävät sertifikaatin vaatimukset vain, kun niitä käytetään yhdessä saman järjestelmän mukaisten Snickers Workwear -housujen kanssa. Sertifiointi ei koske polvisuojien käyttöä muunmerkkisten vaatteiden kanssa.

Polvia suojaavat materiaalit

Olemme polvisuojauksen johtava toimija ja teemme tiivistä yhteistyötä henkilönsuojaimien parhaiden tutkijoiden ja kehittäjien kanssa. Yksi kumppaneista on brittimerkki D3O®. Neljässä suosituimmassa polvisuojamallissamme onkin hyödynnetty D3O®-teknologiaa, joka sekä suojaa että vaimentaa iskuja ja jakaa paineen tasaisesti. 9169 D3O® Ergo -polvisuojat voittivat halutun Red Dot -suunnittelupalkinnon vuonna 2020.

Valikoimassa on myös paloa hidastavat EN 14116 -standardin mukaiset polvisuojat. 9116 ProtecWork FR -polvisuojat on valmistettu 100-prosenttisesta EPDM-kumista, ja niissä on kulutuskestävyyttä tuova CORDURA®-laminointi. Nämä polvisuojat on kehitetty kaikkein vaarallisimpiin työympäristöihin.

Jos työskentelet polvillasi, sinun kannattaa käyttää polvisuojia. Asianmukaisesti sertifioidut polvisuojat kuuluvat ammattilaisen perusvarusteisiin. Kun käytät aina Snickers Workwearin sertifioituja polvisuojia, ehkäiset polvivaivoja ja -vammoja.

Polvisuojien tarkastuslista

  1. Hanki työtehtävään soveltuvat polvisuojat – katso ohjeet taulukosta.
  2. Valitse saman järjestelmän polvisuojat ja housut – KneeGuard™ tai SquareFit™.
  3. Tarkista polvisuojien kunto säännöllisesti ja vaihda ne uusiin tarvittaessa.