Vaatesuunnittelija rikkoo rajoja

Nicole Rimér vietti lapsuutensa leikkien ulkona, joten hän alkoi jo pienestä pitäen miettiä vaatteiden ja globaalin tekstiiliteollisuuden toimintaa. Nykyään hän on Snickers Workwearin pääsuunnittelija ja edelläkävijä älykkäiden, teknisten työvaatteiden suunnittelussa. Työvaatteita, joilla on hyvä vaikutus sekä käyttäjiin että ympäristöön.

Interview

Haastattelu

Paljain jaloin liukkailla kivillä seisten, Nicole huuhtelee nokipannunsa. Tallaröfjärdenin vesi on vielä keväisen kylmää Bogesundslandetin luonnonsuojelualueella Vaxholmissa. Siellä hän käy hakemassa energiaa ja inspiraatiota. Tänään hän on tullut kolmen lapsensa kanssa leikkimään ja laittamaan ruokaa nuotiolla. Tyypillinen viikonloppuretki Rimérin perheelle. Samalla valmistaudutaan tulevaan Kebnekaiselle kiipeämiseen, joka oli Nicolen nuorimman, vain seitsemänvuotiaan, pojan idea.

Nicolen kiinnostus toiminnallisiin vaatteisiin syntyi intohimosta ulkoilmaan ja extreme-urheiluun. Nicole oli useiden tunnettujen retkeilyvarusteyritysten – kuten Fjällrävenin, Peak Performancen, Lundhagsin ja Houdinin – palveluksessa, eikä koskaan edes harkinnut ulkoiluvaatealalta lähtemistä. Sitten hän sai puhelun Snickers Workwearin headhunterilta.

"Olin hyvin epäileväinen, kunnes tajusin, että työvaatteiden päätavoitteena oli hyvä suunnittelu samoin kuin parhailla urheilu- ja ulkoiluvaatteilla. Siitä on nyt seitsemän vuotta, kun mahtava kehityspolkuni alkoi."

Snickers Workwearin pääsuunnittelijana Nicole on väsymättä pyrkinyt löytämään uusia ratkaisuja työperäisten vammojen ehkäisemiseen asianmukaisten vaatteiden ja älyteknologian avulla. Hän on esimerkiksi suunnitellut tiettyihin vaatteisiin antureita, jotka varoittavat käyttäjää, kun he altistuvat vaaralliselle melutasolle tai ovat liian pitkään kyykyssä työpäivän aikana. Tällä hetkellä näitä vaatteita testataan vielä laboratoriossa, mutta kyseessä on suuri kehitysharppaus.

Nicole laajentaa parhaillaan Snickers Workwearin naisten työvaatemallistoa. "Yhä useammat naiset valitsevat käsityöläisammatin, mutta vaatevalikoima on rajallinen ja monesti liian värikäs ja kuvioitu. Kohderyhmämme arvostaa naiselle sopivaa istuvuutta mutta haluaa myös kuulua joukkoon ja olla osa tiimiä."

"Jokainen suunnittelemani vaate on kuin jättimäinen Rubikin kuutio."

Jokainen suunnittelemani vaate on kuin jättimäinen Rubikin kuutio." Nicolen yllä on yksi tänä keväänä lanseerattavista uusista tuotteista. Polartec®-kierrätyspolyesteristä ommellussa fleecessä on monia älykkäitä ominaisuuksia, kuten peukaloreiät, rintatasku ja säätönyöri helmassa. "Olen erittäin ylpeä voidessani työskennellä brändille, jonka tavoitteena on olla naisten työvaatteiden eturintamassa. Naisille sopivien työvaatteiden tulo markkinoille on tärkeä signaali ja ehkäpä ensimmäinen askel alan todelliseen avautumiseen naisille. Mutta on vielä paljon tehtävää. Matka on vasta alkanut!"

Nicole Rimér

Vuodet Snickers Workwearilla: 6

Tehtävä: Pääsuunnittelija ja innovaatiojohtaja

Parasta roolissani: Jatkuva kaikkien osa-alueiden – istuvuuden, mallin, kestävyyden, toiminnallisuuden ja ympäristönäkökohtien – sovittaminen yhteen tällä erittäin toiminnallisuuteen keskittyvällä alalla. Jokainen suunnittelemani vaate on kuin jättimäinen Rubikin kuutio.