Menettelyohje – Yhteistyötä tehtaiden kanssa

Snickers Workwear pyrkii erilaisin tavoin edistämään ja ylläpitämään oikeudenmukaisia työelämän käytänteitä, turvallisia työoloja ja ympäristövastuuta koko toimitusketjussa. Olemme toimineet useimpien toimittajiemme kanssa jo pitkään, ja kehitämme kumppanuutta vuoropuhelun, avoimuuden ja yhteistyön avulla ja pyrimme aina asioiden jatkuvaan parantamiseen.

Normien määrittäminen

Snickers Workwear on osa Hultafors Group -konsernia. Konsernin menettelyohjeet perustuvat vakiintuneisiin asiakirjoihin ja niistä käy selväksi, että vastuullinen toiminta on meille tärkeää. Menettelyohjeissa määritellään vähimmäisvaatimukset ja normit, joita sovelletaan poikkeuksetta kaikkiin tuotantoprosessiin osallistuviin osapuoliin – tuotteissamme käytettävien materiaalien ja komponenttien toimittajista ompelimoihin. Menettelyohjeet ovat liikesuhteidemme perusta, ja niihin pohjautuvat myös tehtaiden suorituskyvyn arvioinnit.

Vaatimustenmukaisuuden seuranta

Vaatimustenmukaisuutta on vaikea valvoa tekstiilien toimitusketjun monimutkaisuuden vuoksi, joten on entistäkin tärkeämpää, että seuraamme itse tavarantoimittajiamme ja teemme heidän kanssaan yhteistyötä. Alueelliset johtajamme vierailevat tuotantolaitoksissa säännöllisesti ja arvioivat menettelyohjeiden noudattamista, tarkistavat edellisissä tarkastuksissa määrättyjä korjaavia toimenpiteitä ja auttavat tehtaita tunnistamaan haasteitaan ja löytämään niihin ratkaisuja. Nämä vierailut ja korjaavat toimenpiteet ovat mielestämme valvonnan arvokkaimpia tuloksia, koska niiden avulla voimme kehittää kumppanuutta tavarantoimittajiemme kanssa ja parantaa yhteistyötämme.

Seuranta

Alustava käsitys vaatimusten noudattamisesta saadaan pyytämällä yksittäisiä toimittajia ja tehtaita täyttämään itsearviointikysely, jossa ne arvioivat toimintaansa menettelyohjeissa annettuihin vaatimuksiin nähden. Teetämme työpaikka- ja ympäristöauditointeja myös kolmansilla osapuolilla eli riippumattomilla toimijoilla, jotka varmistavat, että yritys täyttää menettelyohjeiden vaatimukset nyt ja jatkossa.