Sitoutuminen kestävämmän puuvillan käyttöön

Puuvillan osuus Snickers Workwearin tekstiilikuitujen kokonaiskäytöstä on suuri. Siksi on välttämätöntä, että kiinnitämme huomiota puuvillan hankintaan ympäristövaikutusten vähentämiseksi laadusta tai tuotteen pitkäikäisyydestä tinkimättä.

"Olemme sitoutuneet hankkimaan 80 % puuvillastamme vastuullisemmin vuoteen 2023 mennessä" – Toisin sanoen käytettävä puuvilla on Better Cotton Initiativen kautta hankittua, luomupuuvillaa tai kierrätettyä puuvillaa.

Miksi siirtyä Preferred Cotton -kuituun?

Puuvilla on luonnonkuitu, joten se on myös biohajoavaa ja uusiutuvaa. Siitä huolimatta puuvillalla on monia kielteisiä vaikutuksia ympäristöön ja ihmisiin, koska sen viljely kuluttaa runsaasti vettä ja kemikaaleja. Puuvillanviljely vaikuttaa maaperään, biologiseen monimuotoisuuteen ja puuvillantuotannossa työskenteleviin ihmisiin, joten puuvillan vastuullisempaan hankintaan siirtymiselle on monia painavia syitä. Maailmanlaajuisesti toimivan voittoa tavoittelemattoman Textile Exchange -järjestön mukaan Preferred Cotton (pCotton) tarkoittaa puuvillaa, joka on tuotettu luonnonmukaisesti, kierrättämällä tai Better Cotton Initiative -aloitteen kautta. pCotton-kuitu on vastuullisempaa verrattuna perinteisiin vaihtoehtoihin.

Better Cotton Initiativen kautta hankittu puuvilla

Snickers Workwear on voittoa tavoittelemattoman, vastuullisen puuvilla-alan puolesta toimivan Better Cotton Initiativen (BCI) jäsen. BCI auttaa miljoonia puuvillanviljelijöitä ottamaan käyttöön ympäristöystävällisempiä, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävämpiä viljelymenetelmiä. Toiminnalla on valtava vaikutus, ja se muokkaa puuvillateollisuuden tulevaisuutta.

Miten paljon Better Cotton -puuvillaa sitten löytyy Snickers Workwear -työhousuista? Sitä ei itse asiassa tiedetä, sillä Better Cotton -puuvillaa ei erotella, vaan se sekoitetaan perinteiseen puuvillaan matkalla pellolta tuotteeksi. Aloitteessa ei ole kyse siitä, kuinka paljon vastuullisempaa puuvillaa yksittäisessä vaatekappaleessa on, vaan kyse on kysynnän luomisesta vastuullisemmalle puuvillalle, millä on myönteisiä vaikutuksia viljelijöihin ja ympäristöön. Kun me ja muut tuotemerkit – sekä loppukäyttäjämme – kasvatamme vähitellen Better Cotton puuvillan kysyntää, ohjelmaan liittyy entistä enemmän maanviljelijöitä. Koska meillä on merkittävää ostovoimaa ja vaikutusvaltaa, me kaikki olemme avainasemassa nopeuttamassa muutosta ja Better Cotton -puuvillan kysynnän kasvua. Lue lisää vastuullisemmasta puuvillasta ja BCI:stä osoitteessa bettercotton.org

"Teemme yhteistyötä Better Cotton Initiativen kanssa, jotta puuvillanviljely olisi maailmanlaajuisesti kestävämpää."

"Better Cotton -puuvilla hankitaan Mass Balance -järjestelmän kautta, eikä sitä voi jäljittää lopputuotteisiin."'

Lisätietoja sivustolla https://bettercotton.org/massbalance.

Luomupuuvilla

Luomupuuvillaa viljellään ilman synteettisiä torjunta-aineita tai kemiallisia lannoitteita, ja viljelyssä ei käytetä muuntogeenisiä siemeniä (GM-siemeniä). Kyseessä on hieno tuotantotapa, jota tuemme täydestä sydämestä. Se kattaa kuitenkin hyvin pienen osan – alle prosentin – koko maailman puuvillantuotannosta. Siksi se ei pysty vastaamaan riittävän nopeasti kestävämmän puuvillateollisuuden vaatimuksiin. BCI-puuvillasta poiketen sertifioitua luomupuuvillaa käytetään juuri niihin tuotteisiin, joihin se on hankittu.

Kierrätyspuuvilla

Kierrätyspuuvillan käyttö auttaa vähentämään jätettä ja estämään materiaalin päätymisen kaatopaikalle. Edut ovat ilmeiset, koska kierrättäminen vähentää energian, veden ja kemikaalien käyttöä uuteen puuvillakuituun verrattuna. Kierrätyspuuvillalla on kuitenkin epäedullisia ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon. Mekaanisesti kierrätetyn kuidun laatu heikkenee, joten siihen on sekoitettava uutta puuvillakuitua tai muuta kuitua, jotta kankaasta voidaan tehdä vaatteita. Seuraamme alan teknistä kehitystä, koska kierrätyspuuvillan käyttömahdollisuudet saattavat lisääntyä tulevaisuudessa.