Kuidut ja materiaalit

Käytämme parhaita materiaaleja, jotta vaatteemme kestävät käytössä vieläkin pidempään. Korvaamme perinteisiä kuituja kestävän kehityksen kannalta paremmilla vaihtoehdoilla pienentääksemme ympäristöjalanjälkeämme. 

Kestävän kehityksen mukaisia vaihtoehtoja

Pyrimme aina löytämään tuotteisiimme mahdollisimman kestävät, toimivat ja mukavat materiaalit. Koska olemme tietoisia tekstiilituotannon kielteisistä ympäristövaikutuksista, haluamme korvata perinteisiä kuituja kestävän kehityksen kannalta paremmilla vaihtoehdoilla aina kun mahdollista. Pienentääksemme ilmastovaikutustamme lisäämme vähemmän kuormittavien kuitujen osuutta tuotteissamme. Vähemmän kuormittavilla kuiduilla tarkoitetaan kansainvälisen voittoa tavoittelemattoman Textile Exchange -järjestön määrittämiä kuituja, joiden ilmastovaikutukset ovat pienemmät ja hyödyt ilmastolle, luonnolle ja ihmisille suuremmat kuin vastaavilla perinteisillä kuiduilla. Lisäksi luemme tähän määritelmään materiaalit, joiden valmistuksen ympäristökuormitus on dokumentoidusti pienempi.

Olemme sitoutuneet hankkimaan 40 % kuiduistamme vähemmän kuormittavina kuituina vuoteen 2023 mennessä, ja vuonna 2030 osuus on jo 70 %. Monia tällä hetkellä käyttämistämme kuiduista on vaikea korvata kestävyydestä tinkimättä. Varmistaaksemme, että vaatteemme kestävät käytössä jatkossakin, huolehdimme, että vähemmän kuormittavista kuiduista valmistetut vaatteet ovat yhtä kestäviä ja mukavia kuin muista materiaaleista valmistetut. Seuraa edistymistämme alla olevasta Hultafors Groupin kestävän kehityksen raportista.

Esimerkkejä vähemmän kuormittavista kuiduista ja prosesseista:

Kierrätetty polyesteri, kierrätetty polyamidi, Better Cotton -puuvilla, luomupuuvilla, sorona, tencel/lyocell by DuPont ja solution dye -läpivärjäys.

Better Cotton

Teemme yhteistyötä Better Cotton -aloitteen kanssa maailmanlaajuisen puuvillanviljelyn kehittämiseksi. Better Cotton -aloitteen tavoitteena on auttaa puuvillanviljelijöitä selviytymään ja menestymään sekä palauttaa samalla ympäristöä. Olemme sitoutuneet hankkimaan 80 % puuvillastamme vastuullisempana vuoteen 2023 mennessä. Käytännössä se tarkoittaa Better Cotton -puuvillaa, luomupuuvillaa tai kierrätettyä puuvillaa.

Better Cotton -puuvilla hankitaan keskitetysti, mutta erän alkuperä on jäljitettävissä. Käytännössä se tarkoittaa, että valmiiden tuotteiden sisältämän Better Cotton -puuvillan alkuperää ei voida jäljittää yksittäiselle tilalle, mutta hyöty Better Cotton -puuvillan viljelijöille on siinä, että heiltä ostetaan hankkimaamme puuvillaerää vastaava määrä.

Julkaisemme vuosittain tiedot ostamamme puuvillan tuottamasta veden säästöstä ja viljelijöiden kannattavuudesta kestävän kehityksen raportissamme. Lisätietoa Better Cotton -aloitteesta on järjestön sivustolla englanniksi.

Better Cotton

Jatka lukemista