Kestäviä vaihtoehtoja nykymateriaaleille – Jätteestä työvaatteiksi

Vähentääksemme vaikutustamme maapalloon pyrimme korvaamaan eniten käytettyjä perinteisiä kuituja vähemmän kuormittavilla kuiduilla. Haluamme löytää ja ottaa käyttöön kestävämpiä vaihtoehtoja nykyisille kuiduille paitsi uusissa tuotteissa myös nykyisessä laajassa tuotevalikoimassamme, pakkauksissamme ja tarvikkeissamme. Toimenpiteemme kohdistuvat siis yksittäisten vaatteiden ja mallistojen sijaan koko tuotevalikoimaan.

''Olemme sitoutuneet hankkimaan 70 % kuiduistamme vähemmän kuormittavina vuoteen 2030 mennessä – välitavoitteena on 40 % jo vuonna 2023''

Voittoa tavoittelematon Textile Exchange -järjestö määrittelee vähemmän kuormittavan kuidun (preferred fiber) kestävämmäksi vaihtoehdoksi perinteisiin vaihtoehtoihin verrattuna. Lisäksi pyrimme käyttämään materiaaleja, joiden valmistuksessa käytettävillä prosesseilla on dokumentoidusti pienempi ympäristöjalanjälki.

Kestäviä, pitkäikäisiä tuotteita

Kun perinteisistä kuiduista siirrytään käyttämään vähemmän kuormittavia kuituja tai materiaaleja, on äärimmäisen tärkeää säilyttää tuotteidemme korkea laatu. Yhtenä periaatteena on varmistaa, että vaihtoehtoisista kuiduista valmistetut vaatteet ovat vertailukelpoisia kestävyyden ja mukavuuden suhteen, koska muuten keskeiseltä vastuullisuusnäkökulmaltamme putoaisi pohja: kestäviä, pitkäikäisiä tuotteita.

Tiedämme prosessin vievän aikaa ja resursseja, koska on otettava huomioon niin monia rajoituksia. Koska odotamme vaikutusten olevan myönteisiä, olemme kuitenkin vakuuttuneita siitä, että olemme valinneet oikean tien.

Jätteestä työvaatteeksi

Keinomateriaalit, kuten nailon ja polyesteri, voidaan helposti kierrättää uusiksi raaka-aineiksi, joiden suorituskyky vastaa alkuperäistä, uutta materiaalia. Sen lisäksi, että pyrimme korvaamaan perinteiset kuidut vähemmän kuormittavilla kuiduilla ja siten vähentämään ilmastovaikutuksiamme, on järkevää käyttää uudelleen jo tuotettuja raaka-aineita, joiden kierrättäminen vähentää myös kaatopaikalle joutuvan jätteen määrää. Suosimme kierrätyskuituja, jotka ovat sertifioituja ja/tai jäljitettävissä esimerkiksi luotettavan sertifiointijärjestelmän kautta.